Product Tracker

Per product bijhouden wat de verkopen zijn, ook als je ze zelf niet verkoopt. Met de Product Tracker van Boltastisch heb je alle verkoopdata van ieder produt op Bol.com altijd binnen handbereik. Je voegt eenvoudig producten toe aan de tracker op basis van EAN code en de tracker begint direct met het verzamelen van data. Er wordt gekeken naar wat de verkopen zijn en wat de prijs is waarvoor het product te koop staat. Aan de hand daarvan wordt ook de omzet per periode berekend. Naarmate je producten langer trackt wordt de data steeds betrouwbaarder. 

Inkoopoverzicht

Hét inkoopoverzicht voor de Bol.com verkoper. Op het moment dat je start met het verkopen van producten, via Bol.com of andere kanalen, is het enorm waardevol om goed zicht te houden op je inkooporders en inkoopdata. Tijdens, maar zeker ook na je geplaatste inkooporder. Je wilt een duidelijk overzicht van inkooporders die onderweg zijn en de laatste statussen van deze pakketten. Daarnaast wil je na ontvangst van je inkooporder bij kunnen houden hoelang deze onderweg is geweest. Hiermee kun je inschatten wanneer je de volgende keer weer moet inkopen. Wanneer je een inkooporder hebt geplaatst vul je deze dus direct in, hiermee volg je de status eenvoudig via Boltastisch. Bij het vermelden van het tracking nummer wordt door Boltastisch de link gelegd met de vervoerder. Je ziet in één overzicht hoe lang verschillende inkooporders onderweg zijn, maar ook hoe lang orders die al binnen zijn onderweg zijn geweest. Hierbij wordt ook de gemiddelde tijd weergegeven en is filteren op specifiek product mogelijk!

Klinkt gaaf! Kan ik er nog meer mee?

Zeg vaarwel tegen losse excel bestanden met allerhande inkoopdata. Nooit meer zoeken in je mail naar verborgen Track and Trace codes van je bestellingen. Het inkoopoverzicht van Boltastisch rekent af met onhandige manieren om je inkooporders bij te houden! In één overzicht zie je direct de laatste statussen van je bestellingen. Hoe lang is een artikel gemiddeld onderweg? Wat is de gemiddelde inkoopprijs? Boltastisch is dé tool om dit in beeld te houden.

Op het moment dat je producten al op Bol.com staan kun je de koppeling met Bol.com maken door middel van het unieke EAN nummer, waarmee het artikel te koop staat op Bol.com. Heb je het artikel nog niet op Bol.com staan dan laat je deze regel leeg. Hierbij zal in het inkoopoverzicht alleen de omschrijving van de inkoopregel zichtbaar worden. Als je later alsnog een EAN nummer invult zal het artikel automatisch gekoppeld worden.

Hoe werkt het?

Om uiteindelijk bij te kunnen houden hoelang een artikel onderweg is geweest vul je de besteldatum in. Bij ontvangst van de inkooporder vul je de leverdatum in. Bij het vullen van de leverdatum maakt Boltastisch de berekening hoe lang je inkooporder onderweg is geweest. Dit geeft je inzicht in wanneer je weer een nieuwe inkooporder moet plaatsen om niet zonder voorraad te komen!

Daarnaast is het ook nog mogelijk om de gemiddelde levertijd weer te geven, hierdoor krijg inzicht in wanneer je de bestelling opnieuw moet plaatsen op basis van een inschatting van je oude levertijden vanuit de leverancier. Dit kan door te selecteren op bijvoorbeeld artikelomschrijving of EAN.

 

Productoverzicht

Het productoverzicht geeft je inzicht in de producten die jij te koop aanbiedt via Bol.com. Hierbij heb je de mogelijkheid om de inkoopprijs, verzendkosten en bijkomende kosten in te geven. Door deze toevoeging wordt automatisch de winst en return on investments (ROI) berekend! Naast de kosten is het ook mogelijk om de verschillende BTW tarieven aan te passen, hierbij zijn de tarieven 21%, 9% en 0% beschikbaar.

Verkoopoverzicht

Boltastisch haalt automatisch je bestellingen uit Bol.com op. Vervolgens wordt op basis van de verkoopdata uit Bol in combinatie met de door jou ingevulde gegevens (inkoopprijs, overige kosten NL, overige kosten BE en verzendkosten) een overzicht van je aantal verkopen, omzet, winst (en nog meer) per zelf in te stellen periode gegenereerd. De periode kan gekozen worden voor vandaag, gisteren, afgelopen 7 dagen, vorige week, afgelopen maand of vorige maand.

Aanvullende informatie product overzicht en verkoopoverzicht

Bij het productoverzicht worden alle producten weergegeven die via Bol.com worden verkocht. Daarnaast is het bij het productoverzicht mogelijk om de producten op verschillende manieren te filteren en sorteren. Denk hierbij bijvoorbeeld aan filteren op naam, prijs of locatie van de voorraad (LVB of eigen magazijn).

Naast het totale productoverzicht is het mogelijk om per product specifieke productinformatie toe te voegen. Denk hierbij aan inkoopprijs, overige kosten NL, overige kosten BE of verzendkosten. Met deze informatie wordt het verdienmodel van het product inzichtelijk gemaakt. Heb je veel producten waar je kosten wil toevoegen of iets wil aanpassen? Maak gebruik van de Excel import. Zelfs eenvoudig het BTW tarief aanpassen door middel van Excel! Door per product zeer specifiek deze kosten toe te voegen wordt automatisch de winst per product en de return on investments (ROI) berekend en inzichtelijk in je account!

Hoe wordt de marge en ROI berekend?

De berekening van de ROI bestaat uit het bedrag dat jij uiteindelijk terugkrijgt op het moment dat jij een product hebt verkocht. Onderstaand cijfervoorbeeld is zonder Omzetbelasting om het eenvoudig te houden:

Verkoopprijs € 20
Inkooprijs € 5
Bijkomende kosten € 7
Winst € 8

In bovenstaand overzicht koop je een product in voor 5 euro en zijn er 7 euro bijkomende kosten. De totale kosten van het product bedragen dus 12 euro. De ROI wil zeggen: hoeveel producten kun je kopen wanneer je één product verkoopt. In bovenstaand geval is dat dus 20/12=1,7. Je kunt bij één verkoop 1,7 product terugkopen.

Op basis van al deze gegevens in combinatie met je verkoopdata uit Bol.com, welke automatisch wordt opgehaald, genereert Boltastisch een overzicht van al je bestellingen, aantal verkopen, totale bestelwaarde en totale winst per zelf in te stellen periode.
Nieuwsgierig? Probeer het dan snel zelf uit!

Dashboard

Naast het productoverzicht, heb je een persoonlijk dashboard. Hierin krijg je notificaties van bijvoorbeeld een statuswijziging van een inkooporder, ontwikkeling omtrent het koopblok op Bol.com of een bericht over de status van je abonnement. Alles handig in een overzichtelijk notificatie dashboard!

Repricer

Het koopblok op Bol.com is wellicht de meest belangrijke plek op Bol.com. Het is in ieder geval de plek waar jij als partner van Bol.com MOET staan. Door gebruik te maken van de Repricer wordt dit een stuk eenvoudiger. Deze past namelijk, afhankelijk van vooraf ingestelde parameters, jouw verkoopprijs continu aan, zodat jij altijd kunt beschikken over het koopblok.

Aanvullende informatie Repricer

Het kan op een bepaald moment voorkopen dat jij als Bol.com wederverkoper een producct aanbiedt op een EAN waar meerdere verkopers op actief zijn. Wat kun je eraan doen om te concurreren met je concurrenten? Via Bol.com zijn er verschillende mogelijkheden om te concurreren: op prijs, betere levervoorwaarde of beter score op Bol.com.

De score op Bol.com is gebaseerd op je prestaties uit het verleden. Deze score hangt voornamelijk af van de klantbeleving. In onze blogs lees je over hoe je hier het beste mee om kunt gaan. Concurreren op levervoorwaarde houdt in dat je vaak lange dagen maakt om aan je leverbelofte te kunnen voldoen.

Hoe werkt het?

Waar heb je als partner van Bol.com invloed op? Inderdaad: de prijs. Door, in combinatie met bovenstaande factoren, een scherpe prijs te bieden, kun jij je concurrentie voorblijven. Je bent echter niet de enige die dit doet, je concurrenten veranderen hun prijzen ook continu. Als je dit handmatig moet bijhouden en bijwerken heb je hier een dagtaak aan. Met de Repricer is dat verleden tijd! Je stelt één keer de veilige en laagste prijs in en Boltastisch doet de rest. De Repricer zorgt ervoor dat je nooit onder je laagste prijs gaat. Onze Repricer checkt continu of je het koopblok hebt op je product. Is dit niet het geval, dan wordt de prijs automatisch verlaagd met de marge die je zelf hebt ingesteld. Heb je dan het koopblok? Lekker! Nog niet? Dan passen we de prijs weer aan. Tot op het punt waar je; óf je laagste prijs hebt bereikt, óf je het koopblok hebt. Lukt het niet om boven je laagste prijs te blijven en het koopblok te pakken? Dan passen we de prijs automatisch aan naar je veilige prijs. Verandert je concurrent zijn prijs? Dan begint dit hele proces opnieuw. Je bent zo continu bezig om te concurreren op prijs, zonder daar zelf tijd mee kwijt te zijn!

Overtuigd van het gemak?